‘Laat hier je portret schrijven’ – literaire portretten

‘Laat hier je portret schrijven’ is een installatie waar er ter plekke een literair portret van je geschreven wordt. Ga zitten, laat je portretteren en neem het resultaat mee naar huis.

Zo werkt het:

Laat hier je portret schrijven’ speelde op Time Window Festival, Rotterdam (23-25 oktober 2015), Delft Fringe (4-8 juni 2016), Atelierdag SKAR, Rotterdam (15 juni 2016), Parktheater, Eindhoven (4 september 2016), Paardenkathedraal, Theater Utrecht (20 november 2016), Theater de Veste, Delft (10 januari 2017), Festival ‘Free Zone’, Rotterdam (22 mei 2017), Festival HUBS IMMERSIVE, Den Haag (4 en 5 november 2017), Van Acht tot Acht, cc De Grote Post, Oostende (30 maart 2019), Musuemnacht Antwerpen, M HKA, Antwerpen (3 augustus 2019), Het Dansende Denken, Het zoekend hert, Berchem (14 september 2019) en resulteerde in meer dan 600 geschreven portretten van bezoekers.

‘Laat hier je portret schrijven’ is ook in 2020 en 2021 te boeken voor festivals, bedrijfs- en familiefeesten. Neem contact op voor meer informatie.

Eureka! (4+)

Eureka wil buiten spelen, rennen en springen, maar vooral: vliegen. Ze droomt ervan om astronaut te worden. Dat heeft ze niet van een vreemde; haar vader is namelijk de handigste uitvinder die je je kunt voorstellen. Het hele huis is dan ook één grote werkplaats. Maar hij gebruikt zijn talent vooral om zijn dochter te beschermen tegen de boze buitenwereld. Zo wordt Eureka ingepakt in een Op-blaas-regenjas om botsingen te verzachten en draagt ze verplicht Goede-weg-schoenen die na school meteen naar huis lopen. Haar vriendje Mo is de enige die begrijpt dat Eureka ECHT wil vliegen. Samen bedenken ze een list om te kunnen spelen en zelf te bouwen aan een eigen Fladder-raket. Bestemming: Gevaar! Als dat maar goed afloopt…

Eureka! (4+) is een wonderlijk, beeldend verhaal over een meisje van acht dat de wereld zélf wil ontdekken. Vol Reacties, Replikaatjes en Raketten!

Eureka! werd geschreven door Michiel Cox in opdracht van Tg Knars. De voorstelling ging in oktober 2018 in premiere en toert nog tot 2020 door het Nederlandstalig taalgebied. Klik hier voor de speellijst.

“Voor je wordt herboren”

“Voor je wordt herboren” is een toneelstuk over eigen gelijk, vrijheid van meningsuiting en Salman Rushdie.
Het werd in september 2017 geschreven in het Schrijversgevang van de Monty (Antwerpen) en aldaar opgevoerd door De Roovers.

Stemmen van steen – gesprekken met Bospolder/Tussendijken

Deze podcast maakte ik in opdracht van de galerie Showroom MAMA; het was onderdeel van de route-tentoonstelling BoTu – heen en weer. Bezoekers werden langs kunstwerken in de Rotterdamse wijk Bospolder/Tussendijken geleid. Voor de publicatie werkte ik samen met de schitterende fotograaf Tomas Mutsaers.

Stemmen van steen liep van 4 – 27 november 2016 en is hier nog steeds te beluisteren.

LIMONOV

Limonov is het relaas van een oude dichter die een plaats moet vinden in het nieuwe Rusland. De voorstelling van Ulrike Quade Company laat een man zien met vier gezichten – misschien wel meer. De Volkskrant (****) sprak over krachtig beeldende scènes, met een juiste dosis korte rake monologen. En de Theaterkrant (****) looft de schimmige karakters uit deze wild west-periode uit de jonge geschiedenis van Rusland.

Limonov speelde van 24 april tot en met 15 mei 2016 in Theater Bellevue, Amsterdam en werd geschreven door Simon Weeda, Floor van Lissa, Timen Jan Veenstra en Michiel Cox.

KATHEDRAAL en CUBICLE

KATHEDRAAL en Cubicle zijn twee toneelstukken waarin de spanning tussen architectuur en kapitaal centraal staat. Op speelse wijze komen de personages vast te zitten in die spanning – soms letterlijk.

KATHEDRAAL (2014) is een lecture performance die werd gespeeld op Cultura Nova, Bewogen Tongeren en Bureau Europa.

Cubicle (2016) is een toneelstuk met twee personages dat werd voorgelezen bij de Tekstsmederij.