Foto door Jelmer de Haas

Michiel Cox (Tongeren, 1989) is schrijver en performer. Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen en Theatrale Performance aan de Toneelacademie Maastricht.

Hij schrijft toneelstukken voor o.a. het Ro Theater, Ulrike Quade Company en Tg Knars. Er werden kortverhalen van hem gepubliceerd in De Internetgids, Deus Ex Machina, Kluger Hans, ZINK, Op Ruwe Planken en Streven. Hij schreef ook mee aan publicaties van Showroom MAMA en Workspace Brussels. In 2017 zat hij een week in het Antwerpse Schrijversgevang, een schrijfresidentie voor theaterauteurs van De Monty en DeBuren. 

Michiel maakte audiowerk voor Festival De Keuze en Het Tussenuur. Voor Showroom MAMA maakte hij de podcast ‘Stemmen van steen’ waarin hij het straatmeubilair van de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken interviewde over de veranderingen in de wijk. 

Zijn literaire installatie ‘Laat hier je portret schrijven’ stond op verschillende festivals in Utrecht, Delft, Rotterdam, Den Haag en Oostende en resulteerde in meer dan 400 geschreven portretten van bezoekers.

In 2017 won hij de eerste TOTAALprijs met zijn prozagedicht ‘in de woonwijk.’

Michiel woont en werkt in Rotterdam. In augustus 2019 verscheen zijn debuutroman ‘messias van niks‘ bij Atlas Contact.